题 组 一
In the coming months, we are bringing together artists from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeare's plays in their own language, in our Globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us.
National Theatre of China Beijing|Chinese
This great occasion(盛会)will be the National Theatre of China's first visit to the UK. The company's productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeare's Richard Ⅲ will be directed by the National's Associate Director, Wang Xiaoying.
Date & Time：Saturday 28 April, 2.30pm & Sunday 29 April, 1.30pm & 6.30pm
Marjanishvili Theatre Tbilisi|Georgian
One of the most famous theatres in Georgia, the Marjanishvili, founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of As You Like It is helmed (指导)by the company's Artistic Director Levan Tsuladze.
Date & Time：Friday 18 May, 2.30pm & Saturday 19 May, 7.30pm
Deafinitely Theatre London I British Sign Language(BSL)
By translating the rich and humourous text of Love's Labour's Lost into the physical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeare's comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience.
Date & Time: Tuesday 22 May, 2.30pm & Wednesday 23 May, 7.30pm
Habima National Theatre Tel Aviv|Hebrew
The Habima is the centre of Hebrew－language theatre worldwide. Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognised as the national theatre of Israel. This production of Shakespeare's The Merchant of Venice marks their first visit to the UK.
Date & Time：Monday 28 May, 7.30pm & Tuesday 29 May, 7.30pm
❶ Which play will be performed by the National Theatre of China？____A____
A．Richard Ⅲ. B．Love's Labour's Lost.
C．As You Like It. D．The Merchant of Venice.
解析：考查细节理解。根据题干中的“the National Theatre of China”可将答专题一 阅读理解
题 组 一
Minutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater, employees were busy sweeping up popcorns and gathering cops. It was a scene that had been repeated many times in the theater's 75－year history. This time, however, the cleanup was a little different. As one group of workers carried out the rubbish, another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the building's end.
The film classic The Last Picture Show was the last movie shown in the old theater. Though the movie is 30 years old, most of the 250 seats were filled with teary－eyed audience wanting to say good－bye to the old building. Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing to close down.
Bradford said that large modern theaters in the city made it impossible for the Plaza to compete. He added that the theater's location(位置) was also a reason. “This used to be the center of town，”he said.“ Now the area is mostly office buildings and warehouses.”
Last week some city officials suggested the city might be interested in turning the old theater into a museum and public meeting place. However, these plans were abandoned because of financial problems. Bradford sold the building and land to a local development firm, which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located.
The theater audience said good－bye as Bradford locked the doors for the last time. After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie. The theater will be missed.
❶ In what way was yesterday's cleanup at the Plaza special？____B____
A．It made room for new equipment.
B．It signaled the closedown of the theater.
C．It was done with the help of the audience.
D．It marked the 75th anniversary of the theate.
解析：考查推理判断。根据第一段的最后一句“As one group of workers carried out the rubbish，another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the building's end”可推断出，工人们清理垃圾和清除座位及专题一 阅读理解
题 组 一
The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.
Research shows that giving up driving is one of the key reasons for a fall in health and well－being among older people, leading to them becoming more isolated(隔绝) and inactive.
Led by Professor Phil Blythe, the Newcastle team are developing in－vehicle technologies for older drivers which they hope could help them to continue driving into later life.
These include custom－made navigation(导航) tools, night vision systems and intelligent speed adaptations. Phil Blythe explains: “For many older people, particularly those living alone or in the country, driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to get out and about without having to rely on others.”
“But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills. The result is that people stop driving before they really need to.”
Dr Amy Guo, the leading researcher on the older driver study, explains: “The DriveLAB is helping us to understand what the key points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.
”For example, most of us would expect older drivers always go slower than everyone else but surprisingly, we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at risk of getting fined. We're looking at the benefits of systems which control their speed as a way of preventing that.
“We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”
❶ What is the purpose of the DriveLAB？____C____
A．To explore new means of transport.
B．To design new types of cars.
C．To find out older driver's problems.
D．To teach people traffic rules.
解析：考查推理判断。根据第一段最后一句中的“in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stres